Gegevens stichting
Statutaire naam: Stichting Culture Connection
Adres: Veeartsenijstraat 214, 3572 DG Utrecht
Emailadres: jdenboer@jdbc.nl
Telefoonnummer: 030-2734558
Statutaire doelstelling: het ondersteunen, stimuleren en initiëren van al hetgeen verband houdt met internationale culturele uitwisseling en interculturele samenwerking in het algemeen en gericht op landen rond de Middellandse Zee in het bijzonder.
KvK nummer: 30229227
Bankrekeningnummer: NL51 INGB 0004 7559 82
Rekeninghouder: Culture Connection
Plaats rekeninghouder: Utrecht
RSIN: 818355232
ANBI-status
Stichting Culture Connection is door de Belastingdienst aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Met deze status is voor donateurs, sponsors en andere begunstigers een gift fiscaal aftrekbaar.
Raad van Toezicht en directeur/bestuurder
Raad van Toezicht: Susanne Burri (voorzitter), Willemijn in ’t Veld (secretaris), Hoi-Ming Mak (penningmeester), Mohamed Saadouni. Directeur/bestuurder: Jeanneke den Boer.
De leden van de Raad van Toezicht verrichten hun taken onbezoldigd. Hun reis- en parkeerkosten worden vergoed. Bij het aftreden van een voorzitter is er afscheidsetentje. In 2022 was er een wisseling van de wacht in voorzitterschap.
Er vinden vier Raad van Toezicht vergaderingen per jaar plaats. Bij iedere vergadering verleent de directeur/bestuurder middels een financieel overzicht inzage in de actuele stand van zaken van de financiën en wordt deze besproken. In april staat de vergadering in het teken van het vaststellen van de jaarstukken (zie hieronder). Hiertoe is er tevens een apart overleg van de directeur/bestuurder en penningmeester met de accountant die de stukken opmaakt.
Jaarstukken
Inhoudelijk verslag 2023: 2023ActiviteitenverslagCultureConnection
Financieel verslag 2023: Jrk 23 St Culture Connection
Financiën
Verwerving gelden. De activiteiten van de stichting worden bekostigd met projectsubsidies en partnerbijdragen. Hiervoor verwerft de directeur/bestuurder subsidies bij lokale overheden en lokale en landelijke fondsen. De projecten vinden doorgaans plaats in samenwerking met meerdere partners die waar mogelijk bijdragen in de vorm van korting op huurprijs van locaties, inzet menskracht en/of inzet promotiemiddelen. Stichting Culture Connection middelen heeft geen doorlopende subsidierelatie met een overheid. In 2022 waren er projectinkomsten voor het Marokkoproject van het Fonds Cultuurparticipatie en voor het project Women’s Voices van gemeente Utrecht en K.F. Heinfonds.
Besteding gelden. Voor ieder project wordt een projectbegroting met kosten en baten gemaakt die met een projectplan bij subsidiënten wordt ingediend. Op basis van de toegekende subsidies en bijdragen maakt de directeur/bestuurder een dekkende werkbegroting die bepalen is voor de bestedingen voor de stichting in het kader van het project.
Inzet personeel. De projectactiviteiten van de stichting worden uitgevoerd door freelancers, vrijwilligers en/of stagiaires. Bestuurder/directeur Jeanneke den Boer stelt voor alle werkzaamheden en projecten iedere keer een projectteam samen met freelancers, stagiaires en vrijwilligers.
Beloningsbeleid. Voor de projecten worden freelancers ingehuurd die een vergoeding op projectbasis krijgen. Artiesten krijgen een vergoeding als ze professional zijn. Bestuurder/directeur krijgt als projectleider een vergoeding. Zoveel mogelijk wordt ernaar gestreefd de richtlijnen in de Fair Practice Code te volgen. Geregeld werken stagiaires van universiteiten, kunsthogescholen of ROC’s en vrijwilligers vanuit lokale partnerorganisaties mee aan projecten. De doorlopende stichtingswerkzaamheden voert de directeur/bestuurder onbezoldigd uit.
Hoofdlijnen beleidsplan 2021-2024
De beleidsvoornemens hebben betrekking op het ontwikkelen en realiseren van programma’s en producties waarin ontmoeting, uitwisseling en samenwerking tussen artiesten en mensen uit verschillende leefomgevingen, culturen, religies tot stand komt.
– Het project Sacred Songs dat toert door Nederland, waarbij lokale koren en zangers uit verschillende culturen samen onder leiding van Monica Akihary een nieuwe compositie maken en uitvoeren. Ook hoort bij dit project een uitgebreid voortraject met wijkprogramma’s, lezingen, dialoogbijeenkomsten, workshops, films op diverse locaties in een wijk of stad.
– Het project Women’s Voices waarbij opvallende vrouwelijke performers in de spotlights staan met zang, muziek, dans, spoken word uit verschillende stromingen en culturen. Met verhalen van en over vrouwelijke vrijvechters uit heden en verleden als inspiratiebron.
-Het internationale samenwerkingsprogramma Arabic Crossroads met grensverleggende kunstenaars uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten.
–Festival Sacred Songs in samenwerking met Amare in Den Haag, waarbij performers uit binnen- en buitenland een rijk scala aan spirituele cultuuruitingen voor het voetlicht brengen rond thema’s als Sacred Nature, Rituelen, The Real Experience en Sufi Spirit.