Met behulp van de handleiding is het mogelijk om het project Culturele Karavaan zelf te organiseren. Desgewenst biedt producent Culture Connection begeleiding hierbij.
Voor wie is het project bedoeld?
Culturele Karavaan is een project dat uitermate geschikt is om in steden en wijken met een gemengde bevolkingssamenstelling te organiseren. Het project brengt wijkbewoners samen en nodigt hen uit kennis te maken met elkaars kunstuitingen, geloof en levenswijze. Het project geeft talenten uit de wijk een podium en brengt een rijke verscheidenheid aan cultuuruitingen en levensovertuigingen in beeld.
Waarom Culturele Karavaan?
Een halve eeuw migratie heeft de bevolkingssamenstelling in grote steden flink veranderd. Mensen met diverse culturele en religieuze achtergronden wonen bij elkaar in de straat, maar wat weten ze eigenlijk van elkaar? Achter iedere deur schuilt een leven met eigen bezigheden, gebruiken en geloofsovertuigingen. Culturele Karavaan richt zich op religieuze diversiteit en zet religieus geïnspireerde kunstuitingen in de schijnwerpers. Culturele Karavaan is een uitstekende manier om verbinding en dialoog tussen mensen tot stand te brengen.
Wat biedt de handleiding?
De Handleiding beschrijft de methodiek en verschillende programma-onderdelen, waaronder de dialoogmaaltijd Eat&Meet, de talentenpresentatie In The Spirit Of, het educatieve programma Culturele Karavaan op School en de Interreligieuze dialoogmeeting waarbij vertegenwoordigers van diverse geloofsgemeenschappen met elkaar in gesprek gaan over een thema.
Hier kunt u alvast de eerste 2 hoofdstukken van de Handleiding Culturele Karavaan vinden.
Voor meer informatie en begeleiding, neem contact op met Jeanneke den Boer via jdenboer@jdbc.nl