Samuel O. Adjei & African Youth Choir
Het African Youth Choir onder leiding van dirigent/toetsenist Samuel O. Adjei bestaat acht jonge vrouwen. Vol passie en soul vertolken zij praise songs uit Ghana, Nigeria en Zuid-Afrika. Hun optreden kenmerkt zich door krachtige voorzang, meerstemmige antwoordzang en verrassende ritmische variaties. Het koor is verbonden aan de Latter Rain International Ministry.
Jos Laus & Gregoriaans Koor Cantemus Domino
De indrukwekkende Sint Jacobuskerk is gewijd aan de beschermheilige van Den Haag. Iedere zondag klinkt er de prachtige gregoriaanse zang van de Schola Cantorum, dat deel uitmaakt van het koor Cantemus Domino. Gregoriaanse zang vindt zijn oorsprong in de vroege Middeleeuwen en kenmerkt zich door eenstemmigheid. Jos Laus is dirigent en organist in de Jacobuskerk. Ook geeft hij les aan het Haagse conservatorium.
Mercy Agbevanu
De zang van Mercy Agbevanu komt recht uit het hart. Haar talent kwam tot ontwaken in haar geboorteland Ghana waar ze van jongs af in kerkkoren zong. Sinds een aantal jaren woont Mercy in Nederland, waar ze bij de New Life International Church in Den Haag vaak als voorzanger optreedt. Mercy gelooft in de kracht van muziek om mensen van pijn en zorgen te bevrijden, hun harten te helen en om inspiratie en bemoediging te verspreiden. Mercy zingt een Ghanese praise song over ‘Jezus als licht van de wereld’.
Nedyalka Todorova & Belle Voci
Nedyalka Todorova komt uit Bulgarije en studeerde aan de conservatoria van Sofia en Den Haag. Ze is zangeres, muziekdocent en de gedreven dirigente van het Haagse kamerkoor Belle Voci. Dit 12-koppige koor zingt Oost-Europese muziek en in het bijzonder het schitterende meerstemmige repertoire van de oosters-orthodoxe kerk. Dan doen ze zo goed, dat ze in 2015 op een zangconcours in Bulgarije prijzen wonnen.
Omar el Ouamari
Omar el Ouamari is geboren in Marokko en woont vanaf zijn tweede levensjaar in Nederland. Hij groeit op in de Schilderswijk, waar hij regelmatig de Moskee el Islam bezoekt. In zijn jonge jaren zingt hij in diverse anasheed (islamitische gospel) groepen. Tegenwoordig werkt hij als docent aan het ROC. Hoewel hij geen imam is, wordt hij vanwege zijn intense stem regelmatig gevraagd om in de moskee de azaan (oproep tot het gebed) te doen. Voor zijn koranrecitatie won hij verschillende prijzen.
Familie Shasha
Marcela Obermeister, Oz Shasha en hun kinderen Tal en Daan vormen een uitermate muzikale familie. Op hoogtijdagen zingen zij in de synagoge van de Liberaal Joodse Gemeente in Den Haag. Maar ook thuis klinkt elke dag hun mooie samenzang. Marcela komt uit Argentinië, waar ze aan het conservatorium van Buenos Aires studeerde. Ze is dirigent van vele koren waaronder het koor Rénanim. Oz is zanger, musicoloog, dirigent en zangdocent. De 18-jarige Tal en 14-jarige Daan zingen in het Nationaal Jeugdkoor.
Samhita Mundkur & Zangam
Het eerste Nederlands/Indiase koor Zangam brengt een repertoire van Indiase liederen op basis van klassieke ragas, volksliederen, devote soefiliederen en eigentijdse bewerkingen van de dirigent. Het koor is ontstaan uit het ‘Sharad’-project van Theater Korzo dat onderdeel uitmaakte van het India dansfestival 2013. Het koor staat onder leiding van de Indiase zangeres en dirigente Samhita Mundkur en doet regelmatig mee aan grote producties met zang, dans en live muziek. Zo werkte het koor mee aan de uitvoering van de eerste akte van Satyagraha van Philip Glass en trad het op tijdens het Koninklijk Korenfestival in het Concertgebouw in Amsterdam.
Samhita Mundkur komt uit Mumbai en is geschoold in Indiase klassieke muziek. Hoewel ze sterk geworteld is in de Indiase cultuur en traditie, gelooft ze in de kracht van muziek om mensen van verschillende achtergronden met elkaar te verbinden. Na vele omzwervingen over de wereld, woont ze nu in Nederland, waar ze betrokken is bij onderwijs in Indiase vocale muziek o.a. bij Codarts Rotterdam. Naast haar werk als koordirigent treedt ze regelmatig op als solozangeres.
Op onze Flickr pagina staan meer foto’s van de deelnemende koren.
Sacred Songs – Haagse Stemmen is een coproductie van stichting Culture Connection en het Zuiderstrandtheater/Nieuwe Kerk. Partners zijn: theater De Vaillant, de Haagse Hogeschool, Just Peace, Peace in the Park, Council African Churches, Jacobus de Meerdere kerk, Latter Rain Church, Liberaal Joodse Gemeente en vele andere Haagse partners. Het project is mede mogelijk dankzij subsidie van CultuurSchakel, Prins Bernhard Cultuurfonds, Kerk en Wereld, Haëlla Stichting en Fonds 1818.